Menu Roosekes Breem
Menukaart
Foto’s
Contact & info
Reserveren
Menukaart
Voorgerechten
Onze artisanale garnaalkroketten met krokante peterselie en een zoete mosterddressing
20 €
Kaaskroketten met gefruite peterselie
16 €
Gefruite Nobashi garnalen met een Oosterse salade en umami dipping
21 €
Carpaccio van coeur de boeuf tomaat met grijze Noordzeegarnalen en een kruidendressing
24 €
Gerookte zalm met nori, wasabi, wakame en komkommersorbet
26 €
Gegratineerde vispan uit onze Noordelijke zeeën
24 €
Bouchot mosselen van de Mont St-Michel met kleine groenten en pastis
26 €
Bloemkoolsoep met gerookte zalm en broodcroûtons
12 €
Ravioli van ganzenlever geserveerd in een ossenstaartsoep met verse zomertruffel
30 €
Warm bladerdeeggebakje met champignons à la grecque en Normandische room
24 €
Tomaat uit de oven met verse burrata, tomatensaus, basilicum en gebakken scampi
26 €
Tagliatelli ‘al doppio burro’ met verse zomertruffel
28 €
VISGERECHTEN
Kabeljauwhaas op Oostendse wijze met een kreeftenjus
32 €
In roomboter gebakken Noordzeesliptongen met een frisse salade en frieten
30 €
Bourride van zeeduivel (look, saffraan, kleine groenten en toast)
36 €
Onze bouillabaisse van zeevis en gamba’s, geserveerd met toast, rouille en kaas
40 €
Canadese kreeft (600 gr) ‘Armoricaine’ of gebakken met verse tuinkruiden
58 €
VLEESGERECHTEN
Gebakken steak met een gemengde salade, frieten en saus naar keuze (pepersaus, champignonsaus of béarnaisesaus)
28 €
Droog gerijpte Holstein entrecôte (5 weken) met béarnaise, gemengde salade en frieten (2 pers.)
38 € pp
Kalfstong in Madeirasaus, geserveerd met aardappelpuree
27 €
Traag gegaarde lamsnek met lentegroenten en aardappelgratin
29 €
Krokante kalfszwezeriken ‘Clamart’ met verse zomertruffel
38 €
De klassieke steak tartaar met een gemengde salade en frieten
28 €
SALADES
Salade met warme geitenkaas, appel, spek en broodkorstjes
19 / 24 €
Salade met grijze Noordzeegarnalen
24 / 30 €
Salade met gebakken scampi
20 / 25 €
KINDERGERECHTEN
Tomatensoep met balletjes
6 €
Pasta bolognese
9 €
Kipnuggets of curryworst met salade en frieten
9 €
Gefrituurde visfilets met salade en puree
12 €
DESSERTEN
Dame blanche
10 €
Vanille roomijs met gebrande noten en Ratafia (Spaanse kruidenlikeur)
14 €
Vanille roomijs met rode vruchten
12 €
Panna cotta ring met aardbeien
14 €
Aardbeien met balsamico en een sorbet van basilicum
12 €
Crème brûlée
10 €
Fantasie van Piña colada
13 €
Citroensorbet 'Kolonel'
10 €
Chocolade moelleux met vanille roomijs en zoute karamel
14 €
Magnum Spritz
14 €
Café glacé
10 €
Luikse koffie met Cointreau
12 €
Warm appelgebak met Calvados en vanille roomijs
14 €
Warme Camembert met gebakken appel, Calvados en gebrande noten
14 €
Kaasassortiment geaffineerd door ‘Maggie De Backer’
16 €
Reservatie