Menu Roosekes Breem
Menukaart
Kerstmenu
Foto’s
Contact & info
Reserveren
Menukaart
Voorgerechten
Onze artisanale garnaalkroketten met krokante peterselie en een zoete mosterddressing
19 €
Gefruite Nobashi garnalen met een Oosterse salade en umami dipping
22 €
Gebakken Sint-Jacobsvruchten en witte pens op een puree van wortel en gember met een crumble van spek
28 €
Carpaccio van coeur de boeuf tomaat met grijze Noordzeegarnalen en een kruidendressing
24 €
Gerookte zalm met witte en groene asperges, sorbet van komkommer en haringkaviaar
26 €
Minestronesoep met geraspte Parmesaanse kaas
9 €
Ravioli van ganzenlever geserveerd in een getruffeerde kippenjus
28 €
Belgische asperges op Vlaamse wijze met snippers van gekookte Breydelham
24 €
Belgische asperges met lauwe zalm, gepocheerd scharreleitje en blanke botersaus
27 €
Bladerdeeggebakje met gebakken kalfszwezeriken, Parijse champignons en groene asperges
28 €
VISGERECHTEN
In de oven gegaarde kabeljauwhaas met een kruidenkorst, asperges en kervelboter
29 €
In roomboter gebakken Noordzeesliptongen met een frisse salade en frieten
29 €
Onze bouillabaisse van Noordzeevis en gamba’s, geserveerd met toast, rouille en kaas
35 €
Op de graat gebakken babytarbot met warme groenten en een mosterdsaus
48 €
Canadese kreeft (600 gr) ‘Armoricaine’ of gebakken met verse tuinkruiden
54 €
VLEESGERECHTEN
Gebakken steak met een gemengde salade, frieten en saus naar keuze (pepersaus, champignonsaus of béarnaisesaus)
28 €
Filet pur ‘Rossini’
39 €
Droog gerijpte Holstein entrecôte (5 weken) met béarnaise, gemengde salade en frieten (2 pers.)
38 € pp
Kalfstong in Madeirasaus, geserveerd met aardappelpuree
27 €
Krokante kalfszwezeriken met gebakken asperges 'Fine Champagne'
39 €
Gebraden lamscarré met voorjaarsgroenten, zijn ragoût en een aardappelgratin
38 €
SALADES
Salade met warme geitenkaas, appel, spek en broodkorstjes
19 / 24 €
Salade met grijze Noordzeegarnalen
24 / 30 €
Salade met gebakken scampi
20 / 25 €
Salade met gefrituurde visfilets en tartaarsaus
18 / 22 €
VEGETARISCHE GERECHTEN
Kaaskroketten met krokante peterselie en een zoete mosterddressing
13 €
Carpaccio van coeur de boeuf tomaat met een kruidendressing
14 €
Salade met warme geitenkaas, frambozen en honing
19 / 24 €
Gekookte asperges op Vlaamse wijze
22 / 29 €
Pasta met asperges, Parijse champignons en verse tuinkruiden
24 €
KINDERGERECHTEN
Tomatensoep met balletjes
6 €
Pasta Bolognese
9 €
Kipnuggets of curryworst met salade en frieten
9 €
Kipschnitzel met appelmoes en frieten
14 €
Gefrituurde visfilets met salade en puree
12 €
DESSERTEN
Dame blanche
10 €
Vanille roomijs met gebrande noten en Ratafia (Spaanse kruidenlikeur)
14 €
Vanille roomijs met rode vruchten
12 €
Chocolade moelleux met vanille roomijs en frambozen
14 €
Luikse koffie met Cointreau
12 €
Café glacé
10 €
Onze koffiespecialiteit ‘Twee handjes koffie’: crème brûlée, café glacé, granité en Kahlúa (koffielikeur)
13 €
Crème brûlée
10 €
Citroensorbet 'Kolonel'
10 €
Panna cotta ring met verse mango, zijn sorbet en frambozen
14 €
Honinggebakje met verse ananas, kokosijs en een crumble van pistache
13 €
Warm appelgebak (nieuwe stijl) met Calvados en vanille roomijs
14 €
Gebrande Camembert met gebakken appel, Calvados en gebrande noten
14 €
Kaasassortiment geaffineerd door ‘Maggie De Backer’
15 €
Reservatie